Tutustu Laatukeskuksen jäsenosioon

Kirjaudu jäsenosioon muokataksesi tietoja tai ostaaksesi verkkokaupasta jäsenhinnalla.

Hei! Voimmeko auttaa? Jätä viesti, niin otamme yhteyttä Sinuun.
0207 791 470

Puhelujen hinnat: lankapuhelimesta
0,0673 €/puhelu + 0,0577 €/min (+alv
24%), matkapuhelimesta 0,0673
€/puhelu + 0,1346 €/min (+alv 24%)

miten kehityn lean six sigma -osaajaksi?

miten kehityn lean six sigma -osaajaksi?

Löydä Leanin ja Six Sigman hyödyt - vahvista ammattitaitoasi

Tänä päivänä puhutaan paljon toimialasta riippumatta Leanistä ja myös Six Sigmasta, vaikkakin näitä on hyödynnetty menestyksekkäästi vuosikymmeniä teollisuudessa. Uutta lieneekin se, että hyödyt on löydetty myös palvelualalla ja julkisella sektorilla. Esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhoitoala hyödyntää Leania ja Six Sigmaa ja siellä on saavutettu erinomaisia tuloksia sekä toiminnan sujuvoitumisena että kustannusten säästönä. Molemmat ovat vaikuttaneet positiivisesti asiakas- ja työntekijäkokemukseen, kun panostus on voitu kohdistaa oikein tuloksellisuuden näkökulmasta.


Tutustu Lean Six Sigma -valmennukseen ja ilmoittaudu mukaan!
 

Miten lähteä selvittämään, mitä hyötyä Leanista voisi organisaatiollesi olla? Miksi me emme saaneet konkreettisia hyötyjä kokeiltuamme Leania? Lean kahdessa päivässä on tiivis ja vuorovaikutteinen perehdytys Lean-periaatteisiin ja tavallisimpiin työvälineisiin ja menetelmiin. Kurssin aikana sinulle avautuu esimerkkien ja harjoitusten kautta Leanin mahdollisuudet.

 

”Työ tuntuu koostuvan pienistä paloista ja kalenteri on täynnä palavereja ja projekteja, vaikka pitäisi pystyä priorisoimaan.” Moni on löytänyt avaimia Leanista myös oman työn hallintaan ja esimiestyön. Vuoden 2019 alkupuolella tulet löytämään meiltä kurssin tähän osaamisen kehittämisen tarpeeseen nimellä Lean esimies- ja asiantuntijatyössä.

 

Kuten yllä on nostettu esiin, Lean tarjoaa monia mahdollisuuksia myös sosiaali- ja terveydenhoitoalalle. Toimialalle suunniteltua koulutusta on kuitenkin vähän tarjolla. Laatukeskus järjestää kevään 2019 aikana sote-toimialalle suunniteltuja koulutuksia, joista yksi keskittyy Lean-osaamisen kehittämiseen. Kouluttajana on kokenut terveydenhoitoalan osaaja.

 

Lean sopii erinomaisesti myös tuote- ja palvelukehitykseen. Jos tämä on työkenttäsi, sinulle on suunniteltu Tehoa tuote- ja palvelukehitykseen Leanin avulla -kurssi. Kurssin aikana perehdyt Lean-ajattelun periaatteisiin tuote- ja palvelukehityksessä ja opit hyödyntämään Lean-työkaluja. Lean-kehittämisen viitekehys yhdistää perinteistä Lean-ajattelua innovoinnin parhaisiin käytäntöihin.

Kun sinä näet Lean Six Sigman hyödyt, voi päätös niiden hyödyntämisestä olla vielä kaukana.

 

Suosittelemmekin, että Lean Six Sigman hyötyjä organisaatiolle pohtivalle johdolle järjestetään Lean (Six Sigma) Champion -päivä. Päivän aikana he perehtyvät mitä Leanilla (ja Six Sigmalla) tarkoitetaan, mitä hyötyjä niiden avulla voidaan saavuttaa ja käydään läpi case-esimerkkejä. Vähintään yhtä tärkeää on päivän aikana käsitellä kokeneen asiantuntijan johdolla miten ja mistä kannattaisi lähteä liikkeelle ja mitä hyötyjä on saavutettavissa. Ota yhteys asiantuntijaamme Esa Heikkiseen niin voit keskustella asiasta tarkemmin.

 

Kun organisaatiossasi kaivataan osaajaa, joka pystyy tekemään systemaattisia, faktoihin perustuvia tuloksellisia kehitysprojekteja, kehitysaskeleesi on Lean Six Sigma -valmennukset. Hyödyt valmennuksesta tulevat takaisin moninkertaisena investointiin verrattuna ja yleensä jo valmennuksessa tehtävän projektityön kautta. Lean Six Sigma -osaamisen kehittäminen on myös erinomainen satsaus henkilökohtaiseen kehittymiseesi. Yhä useammin näkee työpaikkailmoituksissa haettavan henkilöä, jolla on Lean Six Sigma Green Belt tai Black Belt -pätevyys. Tämä kertoo myös siitä, että johto arvostaa tätä osaamista ja sen tarve tulee korostumaan entisestään tiedolla johtamisen maailmassa. Valmennuksemme vastaavat American Society for Quality eli ASQ:n vaatimuksia.

 

Mitä Lean Six Sigma on – lyhyt oppimäärä

Lean Six Sigma yhdistää Leanin nopeuden ja Six Sigman mahdollistaman tiedolla johtamisen.

Todennetut vaikutussuhteet avaavat silmiä ja edesauttavat löytämään innovatiivisia ratkaisuja. Lean Six Sigma -menetelmillä saavutetaan pysyviä parannuksia ja taloudellista säästöä. Molempien tavoitteena on tuottaa asiakkaalle arvoa ja organisaatiolle tulosta toimialasta riippumatta.

Leanin avulla tunnistetaan lisäarvoa tuottamatonta toimintaa, hukkaa ja saadaan merkittävästi parannettua prosessin virtausta sekä avainmittareita. Six Sigma tulee tärkeäksi erityisesti silloin, kun organisaatio ja sen prosessit toimivat hyvin, toimintatavat ovat vakiintuneet ja halutaan viedä toiminta huipulle kehittämällä toimintaa entistä paremmaksi. Faktoihin pohjautuvat tilastolliset analyysit luovat pohjaa jatkuvalle parantamiselle. Koesuunnittelun avulla pyritään eliminoimaan virheet jo ennen kuin ne tapahtuvat. Ohjauksen avulla parannuksista tehdään pysyviä.

Laatukeskuksen Lean Six Sigma -valmennukset toteutetaan kansainvälisellä DMAIC-ongelmanratkaisumenetelmällä (Define-Measure-Analyze-Improve-Control). Valmennuksien aikana tehdään projektityö, jossa oppeja sovelletaan käytäntöön ja ratkaistaan valittua oman organisaation ongelmaa. Projektitöillä on saatu aikaa huomattavia parannuksia organisaatioissa jo valmennuksen aikana. Esimerkiksi on nopeutettu läpimenoaikoja, parannettu asiakastyytyväisyyttä, kasvatettu aikaa hoitotyöhön ja alennettu kustannuksia.

Tutustu tarkemmin Lean Six Sigma Green Belt ja Lean Six Sigma Black Belt -valmennuksiin. Osallistuminen Laatukeskuksen Black Belt -valmennukseen ei edellytä Green Belt -valmennuksen suorittamista. Black Belt -valmennus muodostaa itsenäisen oppikokonaisuuden, joka täyttää ASQ:n vaatimukset.

Leena Huotari

johtaja, koulutuspalvelut
050 5513 663
leena.huotari@laatukeskus.fi

Niina Pippuri

koulutuskoordinaattori
044 749 1158
niina.pippuri@laatukeskus.fi

Lataa tästä