Tutustu Laatukeskuksen jäsenosioon

Kirjaudu jäsenosioon muokataksesi tietoja tai ostaaksesi verkkokaupasta jäsenhinnalla.

Hei! Voimmeko auttaa? Jätä viesti, niin otamme yhteyttä Sinuun.

Henkilöstömme yhteystiedot löydät täältä.

kiertotalous

kiertotalous

 

Kiertotalous - kilpailukykyä vastuullisuuden ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden avulla

Kiertotalous on vahva keino vaikuttaa hiilineutraaliuteen ja eritysiesti uusiutumattomien luonnovarojen käyttöön. Kiertotalous on kokonaisvaltainen toiminta- ja ajattelumalli: tämä edellyttää muutoksia koko arvoketjussa aivan tuotteen suunnittelusta uusiin liiketoiminta- ja markkinointimalleihin ja siitä eteenpäin aina kulutuskäyttäytymiseen. Kiertotalous on osa businesstaloutta, ei erillinen osa sitä. Julkisen sektorin hankinnat ja kilpailutus huomioiden niiden volyymi on merkityksellinen keino kannustaa toimittajia panostamaan kiertotalouteen.

Sitran kokoamassa Kiertotalouden kiinnostavimmat -listauksessa esitellään Suomen inspiroivimmat kiertotalouden yritysesimerkit. Sitra haastaa listallaan suomalaisyritykset vastaamaan muuttuvan maailman tarpeisiin. Suomalaisyritykset ja -organisaatiot menestyvät nyt ja tulevaisuudessa silloin, kun vastuullisuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus näkyy mitattavana systemaattisena toimintana. Kiertotalousajattelu luo myös uusia businessmahdollisuuksia yritysten miettiessä toimintaansa uudella tavalla.

Olemme aloittaneet yhteistyön Sitra kanssa edistääksemme omalta osaltamme kiertotalouden merkitystä yhteiskunnassamme kilpailukyvyn edistäjänä.

Kiertotalouden kiinnostavimmat -listan parhaat palkitaan Laatukeskuksen toimesta

Excellence-malleihin perustuva arviointi on järjestelmällinen ja luotettava tapa arvioida yritysten ja organisaatioiden strategista johtamista ja päivittäistä toimintaa. Se mahdollistaa toiminnan tason vertailun muihin organisaatioihin toimialasta riippumatta. Jatkossa arviointikohteena tulee myös olemaan kiertotalous ja kestävän kehityksen periaatteet, sillä mielestämme organisaatio ei voi toimia jatkossa erinomaisella tasolla, ellei se huomioi kestävää kehitystä ja kiertotaloutta. Arvioimme Kiertotalouden kiinnostavimmat -listan organisaatioita ja palkitsemme parhaat ensimmäistä kertaa lokakuussa kansainvälisessä EFQM Forum -konferenssissa Helsingissä.

 

Kiertotalouden kiinnostavimmat

Lue lisää

CE-Agile: Ketterä kiertotalousanalyysi

Lue lisää

Leena Huotari

Asiakkuusjohtaja
050 5513 663
leena.huotari@laatukeskus.fi

Maija Vaismaa

vanhempi asiantuntija
040 556 2547
maija.vaismaa@laatukeskus.fi