Tutustu Laatukeskuksen jäsenosioon

Kirjaudu jäsenosioon muokataksesi tietoja tai ostaaksesi verkkokaupasta jäsenhinnalla.

Hei! Voimmeko auttaa? Jätä viesti, niin otamme yhteyttä Sinuun.

Henkilöstömme yhteystiedot löydät täältä.

Jätä yhteystietosi.
Olemme sinuun yhteydessä!

 

Kiertotalouden johtamismallit tulevat!

Olemme kehittäneet kiertotalousliiketoiminnan johtamiseen uudet, kansainväliset työkalut; pikakysymyssarjan sekä kattavan suorituskykyanalyysin

Kiertotaloudesta hyötyvät kaikki. Kun materiaalien käyttö vähenee ja niiden elinikä pitenee, luonnonvaroja säästyy ja kierrätykseen kelpaamatonta jätettä ei juuri synny. Verrattuna lineaariseen osta-käytä-heitä pois -ajatteluun kiertotalous tuo useita toimivia vaihtoehtoja. Kiertotalous hyödyttää parhaimmillaan sekä tuottajaa, palvelun tai tuotteen käyttäjää, yhteiskuntaa ja luontoa, joten se tarjoaa paljon voittomahdollisuuksia.

Analyysi ohjaa yrityksiä kestävän arvon tuottamiseen

Organisaatioilla on mahdollisuus päästä mukaan maailman ensimmäiseen kiertotalousarviointiin. Parhaimmille jaetaan Kiertotaloustunnustukset Maailman laatupäivänä 11.11.2021.

  • Pikakysymyssarja sisältää noin 30 kiertotaloutta koskevaa väittämää.
  • Kattava suorituskykyanalyysi, itsearviointiin ja ulkoiseen arviointiin sovellettava analyysityökalu, jonka avulla suorituskyky voidaan myös pisteyttää asteikolla 0 – 1000. Jälkimmäisen työkalun perusteella on mahdollista saavuttaa myös Suomen laatupalkinto

Kiertotalouden arvioinnin työkalut on kehitetty kansainvälisen laatujohtamisen kattojärjestö EFQM:n pyynnöstä.

EFQM johtamis- ja kehittämismalli tukee organisaatioita muutoksen johtamisessa ja suorituskyvyn parantamisessa. EFQM-malli on erinomainen työkalu organisaation toiminnan kokonaisvaltaiseen arviointiin ja kehittämiseen. Uudessa mittaristossa kiertotalousliiketoimintaa katsotaan kokonaisvaltaisesti strategian näkökulmasta. Miten johdonmukaisesti organisaatio toimii: suunnittelusta, tuotteiden toteutuksen kautta asiakkaille tuotettuun arvoon sekä toiminnan taloudelliseen kannattavuuteen.

Arviointi-, kehittämis- ja johtamistyökalut perustuvat tässä tapauksessa laajaan kansainväliseen yhteistyöhön ja ymmärrykseen asioiden syy-seuraussuhteista. Työkalut on kehitetty yhteistyössä Sitran, ympäristöministeriön, EFQM:n (European Foundation for Quality Management) kansallisten partneriorganisaatioiden sekä alan yritysten ja järjestöjen kanssa.

Lisätietoa palveluistamme

Maija Vaismaa

vanhempi asiantuntija
040 556 2547
maija.vaismaa@laatukeskus.fi

Petri Lehtipuu

asiantuntijapalvelut
050 338 6891
petri.lehtipuu@laatukeskus.fi