Kansalliset tulokset 2015

Vuoden laatuinnovaatio –kilpailun Suomen voittajat julkistettiin Maailman Laatupäivä –seminaarin yhteydessä Finlandia-talolla 12.11.2015. 

Suomen Laatuyhdistys ry:n organisoiman Vuoden laatuinnovaatio –kilpailun tavoitteena on lisätä Suomessa syntyvien innovaatioiden määrää ja kohottaa niiden tasoa. Kilpailun avulla voittajat saavat varmistuksen oman innovaationsa laadukkuudesta ja saavat näkyvyyttä innovaatiolleen.
 
Kilpailun voittajat on seulottu tarkasti kilpailun kriteerejä vasten, joissa arvioidaan innovaation uutuusarvoa, hyödynnettävyyttä, oppimista, asiakas- lähtöisyyttä sekä tuloksellisuutta. Voittajien valinnan teki kilpailun tuomaristo kokeneiden arvioijien ja asiantuntijoiden esitysten perusteella. Tuomaristossa oli edustettuna Työ- ja elinkeinoministeriö, TEKES, VTT, Patentti- ja rekisterihallitus, PALTA sekä Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu.
 
Suomessa voittaneet innovaatiot jatkavat kansainväliseen arviointiin. Kansainvälisellä tasolla menestyneet palkitaan tammikuussa Tallinnassa.
 
Vuoden laatuinnovaatio –kilpailun 2015 voittajat 
 
 
Koulutusalan innovaatiot –sarja
Innofactor Skilli: Oppimisen analysointityökalu, jonka tuotekehitys pohjautuu vahvasti pedagogiseen tutkimustietoon ja yhteistyöhön koulujen kanssa.
 
Mikroyritykset-sarja
DustShelter product family: Uudelleen käytettävät ja kustannustehokkaat pölynhallinta- ja –suojausratkaisut. 
 
Julkinen sektori ja yleishyödylliset yksiköt –sarja
Budjetoi puisto -peli: Verkossa julkaistu budjetointipeli, joka tarjosi asukkaille helpon ja hauskan tavan osallistua Suvelan asukaspuiston suunnitteluun ja tuleviin hankintoihin.
 
Pienet ja keskisuuret yritykset –sarja
Infrakit -rakentamisen pilvipalvelu: Infrakit-pilvipalvelun avulla tie-, katu- ja ratarakentamisessa siirrytään reaaliaikaiseen laadun seurantaan aiemmin käytetyn viikkoja vievän manuaalisen ja työlään laatuseurannan ja raportoinnin sijaan.
 
Vuoden laatuinnovaatio –kilpailun 2015 kunniamaininnat
 
 
Koulutusalan innovaatiot –sarja 
InnoOmnia: InnoOmnia on osaamisyhteisö, joka tarjoaa innovatiivisia oppimisratkaisuja ja kehittämispalveluja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, opettajille ja yrittäjille.
 
Suuret yritykset –sarja
Lumo kotinyt.fi: Asiakas päättää vuokra-asunnon valinnasta ilman odottamista tai hakemuksia. Hän valitsee itselleen sopivan Lumo-vuokra-asunnon, maksaa ensimmäisen kuukauden vuokran ja muuttaa vaikka huomenna.
 
Sosiaali- ja terveysalan innovaatiot –sarja
Asiakaslähtöinen päivystyksen palvelumuotoilu: asiakaslähtöinen päivystystoiminnan palvelumuotoilu henkilökunnan osaamista hyödyntäen sekä perinteisiä lääkäreiden ja sairaanhoitajien rooleja ja vastuita uudelleen rakentaen.
 
 
Lisätietoja:
Suomen Laatuyhdistys ry
Tani Järvinen, toimitusjohtaja
Puh. 040 844 5767
 
 
 
Tulostettava sivu

YHTEYSTIEDOT

LAATUKESKUS
EXCELLENCE FINLAND
Keilaranta 16
02150 ESPOO
Tel  +358 207 791 470
e-mail info@laatukeskus.fi

Visiomme

Suomi kasvaa laadukkaasti.

 

ARVOMME

Erinomaisuus. Olemme erinomaisuuden lipunkantaja Suomessa. Kehitymme ja kehitämme muita kohti erinomaisuutta.
Yhteistyö.
Toimimme aktiivisena verkostojen rakentajana niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Toimimme myös Suomen viestinviejinä kansainvälisesti laatuasioissa.
Rehellisyys
. Rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja läpinäkyvyys ovat meillä vakiintuneita toimintatapoja, joista emme tingi.
Hyvinvointi. Osaava, motivoitunut ja iloinen henkilöstö on erinomaisen toimintamme perusedellytys. Luomme toiminnallamme hyvinvointia myös ulospäin.