Kurssit

Kurssitarjonnastamme löydät sekä verkko- että lähiopetuskursseja. Suurin osa kursseistamme on suomenkielisiä, mutta tarjoamme koulutuksia myös englanniksi. Suunnittelemme ja toteutamme myös yrityskohtaisia kursseja.

Organisaation suorituskyky / EFQM ja CAF -arviointimallit

Excellence -mallien käyttö sisäisissä ja ulkoisissa arvioinneissa sekä yleisinä kehittämisen malleina tuo tutkitusti tuloksia. Laatukeskus on toiminut näiden mallien kehittäjänä ja kouluttajana jo vuosikymmeniä. Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä ja kouluttajamme ainoat EFQM:n sertifioimat arvioijakouluttajat Suomessa. EFQM ja CAF –mallit ja niiden käyttötavat ovat kiinni ajassa ja niitä uudistetaan säännöllisesti.

Kurssi kannattaa valita oman käyttötarkoituksen mukaan:

 • ½ päivän Erinomaiseksi EFQM Excellence-mallilla, jossa saat nopeasti päivitettyä EFQM -tietouttasi
 • 1 päivän EFQM-itsearviointikurssi, jossa opit, miten voit suunnitella ja toteuttaa arviointeja omassa organisaatiossasi
 • 2 päivän EFQM Assessor Training -koulutus antaa perusvalmiudet yrityksen tai muun organisaation ulkoiseen arviointiin EFQM Excellence -mallia käyttäen. Hyväksytysti läpäisty koulutus antaa mahdollisuuden toimia arviointiryhmän jäsenenä tai pääarvioijana EFQM –mallilla tehdyissä ulkoisissa arvioinneissa tai kilpailuarvioinneissa Excellence Finland –kehitysohjelmassa tai Euroopan tason EFQM Excellence Award -kilpailussa. Koulutus korvaa aiemman Suomen laatupalkintokilpailun arvioijakoulutuksen ja on reittisi Laatukeskuksen arvioijapoolin jäseneksi.
 • 1 päivän CAF -kurssilla opit julkisen sektorin arviointimallin käyttöä ja itsearviointien suunnittelua ja toteutusta
 • Asiakaskohtaisesti räätälöidyt koulutukset suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa ja toteutetaan asiakasorganisaatiolle tarkoituksenmukaisessa laajuudessa


Toimintajärjestelmät

Toimintajärjestelmä otsikon alla olevien kurssien tavoitteena on antaa alku- tai lisävauhtia toimintajärjestelmän rakentamiseen tai uudistamiseen. Ne ovat hyödyllisiä myös, jos tarvitsette lisätietoa laadunhallinnan ja prosessijohtamisen periaatteista tai toimintajärjestelmien auditoinneista.

Tehokas ISO 9001 -kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tietoa ja osaamista ulkopuoliseen toiminnan arviointiin. Tämä kurssi yhdessä Lead Auditor -jatkokurssin kanssa antaa teoreettisen pätevyyden pääarvioitsijan tehtävään. Kurssien sisällöt vastaavat eurooppalaisia ISO 9001 ja Lead Auditor -koulutuskokonaisuuksien sisältöjä.

Prosessit

Hyvin johdetut prosessit lisäävät tehokkuutta, asiakkaiden tyytyväisyyttä ja työntekijöiden hyvinvointia. Prosessiajattelun perusteet, niiden syventäminen, erilaiset prosessien kuvaamisen työvälineet, prosessien suorituskyvyn mittaaminen ja prosessien kehittäminen ovat asiantuntijoidemme arkea. Näistä käytännönläheisistä aiheista koostuvat myös prosessien suunnitteluun ja kehittämiseen liittyvät kurssimme.

 • Lean Six Sigma -kursseja löydät meiltä useita. Uutuutena Lean kahdessa päivässä ja englannikieliset Lean-kurssit. 
 • Prosessikursseja voi tilata myös omalle organisaatiolle räätälöityinä kokonaisuuksina.


Toiminnan ja laadun kehittämisen työkalut

Laatu ei ole pelkästään prosessien suunnittelua. Käytäntöön vienti (implementointi) on usein se vaihe, jossa organisaation laatuosaaminen punnitaan. Toiminnan ja laadunkehittämisen työkaluja kannattaa valita omaan ”työkalupakkiin” käytännön tilanteiden mukaan ja muistaa, että myös esimiestaitoja tulee kehittää systemaattisesti.

Kursseiltamme löydät apua:

 • laatu- ja kehittämistyökalujen hyödyntämiseen
 • tilastollisten menetelmien oppimiseen
 • arviointiosaamisesi syventämiseen
 • omien fasilitointitaitojen kehittämiseen
 • kehitysprojektien suunnitteluun ja toteuttamiseen
 • johtamisen jalanjälkesi kehittämiseen

 

Ilmoittaudu mukaan verkkokaupassamme!

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt

LAATUKESKUS
 

Leena Huotari
050 5513 663
leena.huotari@laatukeskus.fi

Melinda Lindqvist
050 353 2567
melinda.lindqvist@laatukeskus.fi

Tulostettava sivu

YHTEYSTIEDOT

LAATUKESKUS
EXCELLENCE FINLAND
Keilaranta 16
02150 ESPOO
Tel  +358 207 791 470
e-mail info@laatukeskus.fi

Visiomme

Suomi kasvaa laadukkaasti.

 

ARVOMME

Erinomaisuus. Olemme erinomaisuuden lipunkantaja Suomessa. Kehitymme ja kehitämme muita kohti erinomaisuutta.
Yhteistyö.
Toimimme aktiivisena verkostojen rakentajana niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Toimimme myös Suomen viestinviejinä kansainvälisesti laatuasioissa.
Rehellisyys
. Rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja läpinäkyvyys ovat meillä vakiintuneita toimintatapoja, joista emme tingi.
Hyvinvointi. Osaava, motivoitunut ja iloinen henkilöstö on erinomaisen toimintamme perusedellytys. Luomme toiminnallamme hyvinvointia myös ulospäin.